Marxa Nòrdica

Què és la marxa nòrdica?

La marxa nòrdica (en anglès, nordic walking) és una activitat física que consisteix a caminar amb l’ajuda de dos bastons. Va néixer  a Finlàdia com una forma d’entrenament per als esquiadors de fons a l’estiu i actualment el nombre de practicants augmenta de forma considerable any rere any.

Ens ofereix una manera senzilla, natural, i molt eficaç de millorar la pròpia condició física i de tonificar la musculatura, independentment de l’edat, el sexe i la preparació física.

A més és divertit, relaxant, i assequible econòmicament. Si s’utilitza correctament la tècnica, la marxa nòrdica treballa la major part de la musculatura corporal, sense carregar de manera excessiva les articulacions, amb tots els beneficis que això representa.

Uns dels principals avantatges d’incloure els bastons a l’hora de caminar és que al moure més musculatura corporal (hi ha estudis que demostren que es mobilitza el 90% de la musculatura) el cos necessita més energia per a funcionar i com a resultat s’aconsegueix que el cos crema més caloríes que no pas amb l’activitat de caminar tradicional.

Al Consell Esportiu de les Garrigues disposem de TÈCNICS específics FORMATS amb aquesta activitat i de material necessari per dur-la a terme.

A més, col·laborem amb l’AECC impartint sessions regulars de marxa nòrdica per a persones afectades per processos oncològics. (CLIQUEU PER  ACCEDIR A LA PÀGINA DE FACEBOOK DE L’AECC I VEURE TOTES LES ACTIVITATS I SERVEIS QUE OFEREIXEN)

Si esteu interessats en provar la Marxa Nòrdica, des del Consell Esportiu oferim la possibilitat de participar a les caminades culturals (marxa nòrdica i cultura) que organitzem mensualment. Click AQUÍ per més informació.